Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Välkomna till Stockholms bokhelg

Snart fylls Stockholm av framträdanden, samtal och diskussioner om litteratur. Det är dags för Stockholms bokhelg! Nedan tipsar vi om framträdanden kring utgivningen. Slå dig ned i Gamla stans bokhandel – lyssna, bläddra, läs! 

Den okände von Wright

Tid:  Lördagen den 18 maj, kl. 13.00
Plats:  Gamla stans bokhandel, Stora Nygatan 7
Med:  Joel Backström och Thomas Wallgren
Ges ut i samarbete med Svenska litteratursällskapet i Finland.

Filosofen Georg Henrik von Wright var under sin tid en av Nordens mest kända och omdebatterade intellektuella. Den okände von Wright lyfter fram nya sidor av hans fortfarande högaktuella kritik av vårt teknikstyrda samhälle och hans intresse för bland annat klimatfrågor och antikrigsideal. · Läs mer om boken!

Oland – Sveriges glömda Hollywoodstjärna

Tid:  Lördagen den 18 maj, kl. 15.00
Plats: Gamla stans bokhandel, Stora Nygatan 7
Med:  Kim Khavar Fahlstedt

Warner Oland (1879–1938) blev världsberömd i asiatiska roller som skurken Fu Manchu och den kinesiske detektiven Charlie Chan. Yellowface, att vita skådespelare gestaltade rasistiska stereotyper av »orientaler«, blev hans signum och förbannelse. Kim Khavar Fahlstedt har tecknat ett levande porträtt av en kontroversiell stjärna som försvunnit ur den svenska filmhistorien. · Läs mer om boken!

Flitiga och sysslolösa

Tid:  Söndagen den 19 maj, kl. 13.00
Plats:  Gamla stans bokhandel, Stora Nygatan 7
Med:  Johanna Ilmakunnas
Ges ut i samarbete med Svenska litteratursällskapet i Finland.

Fritid men också arbete. Livet på herrgårdar och i Stockholms adelspalats, där högreståndsfamiljernas internationella mat- och shoppingvanor samsas med tjänstefolkets sysslor, träder fram i pregnanta bilder av 1700-talets sällskapskultur i essäsamlingen Flitiga och sysslolösa. Hör Johanna Ilmakunnas berätta mer. · Läs mer om boken!

Historiska recept i urval

Tid:  Söndagen den 19 maj, kl. 14.00
Plats:  Gamla stans bokhandel, Stora Nygatan 7
Med:  Charlotte Cederbom
Ges ut i samarbete med Svenska litteratursällskapet i Finland.

Historiska recept i urval tar dig på en kulinarisk resa flera hundra år bakåt i tiden. Testa själv genom att experimentera med råvaror, kryddor och otippade smakkombinationer! Boken innehåller recept på inläggningar, puddingar, kakor, pastejer, fisk, skaldjur, kött, rotfrukter och drycker. Dessutom ingår huskurer och råd om färgning och fläckborttagning. · Läs mer om boken!

Fåfänga var min passion – Agenten, charmören och äventyraren Johan Adam Graaner (1782–1819)

Tid:  Söndagen den 19 maj, kl. 15.00
Plats:  Gamla stans bokhandel, Stora Nygatan 7
Med:  Dag Retsö

En ung officer reser till Sydamerika 1815, får kontakt med självständighetsrörelserna och involveras i planer på en svensk tronarvinge i Argentina. Beläst och flitig med pennan – Johan Adam Graaners livsberättelse ger inblickar i en dramatisk tid. Dag Retsö, författaren till Fåfänga var min passion, berättar om Graaners livsöde. · Läs mer om boken!