
Antal sidor: 128
Utförande: Hårdband. Illustrerad.
Utgivningsår: 2023
Samarbete: Svenska litteratursällskapet i Finland
ISBN: 9789198815283
207 kr
Lägg i varukorgenHistoriska recept i urval
Historiska recept i urval tar dig på en kulinarisk resa flera hundra år bakåt i tiden. Varför tog man fyrtio ägg till en mandeltårta? Hur såg det påhittiga matfusket ut? Testa själv genom att experimentera med råvaror, kryddor och otippade smakkombinationer! Boken innehåller 111 recept på inläggningar, puddingar, kakor, pastejer, fisk, skaldjur, kött, rotfrukter och drycker. Dessutom ingår huskurer och råd om färgning och fläckborttagning. Recepten har varit i flitig användning i adelssläkter och högreståndshem i Sverige och Finland mellan 1720 och 1850.
Med inledning av Richard Tellström, docent i måltidskunskap.
Illustrationer av Sara »SaraMara« Petterson.
Läs mer i Appell Förlags katalog.
Ges ut i samarbete med Svenska litteratursällskapet i Finland.