Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

»en fantastisk exposé«

Ingrid Berg recenserar Kulturkungen i Medusa. Hon skriver:

»Whitlings bok är en fantastisk exposé. Vi får följa kungens liv och gärning genom en serie tematiska utblickar från Asine till Östasiatiska museet, från A till Ö. Dispositionen är attraktiv och lättfattlig och förutsätter inga särskilda förkunskaper. På ett elegant sätt vävs Gustaf Adolfs personhistoria ihop med såväl storpolitiska händelser som mindre inhemska debacle. Jag kan bara beundra det enorma arkivarbete som ligger bakom boken som bidrar med en omfattande detaljrikedom, ett brett persongalleri och citat som gör bokens aktörer levande.«

Saxat ur recension publicerad i Medusa 4/2023.

Läs mer om Frederick Whitlings Kulturkungen – Gustaf VI Adolf från A till Ö.