Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

»Ett vindlande bildningsäventyr«

Magnus Halldin recenserar Platser i världen – Tolv litterära besök i Karavan, och menar att flera essäer är »reseskildringar i egen rätt, vandringar i olika världsdelar, med författare och litterära gestalter som vägvisare«.

Stefan Helgessons essä om det antikoloniala motståndets Maputo, Paula Uimonens om sjögudinnan i Ogutasjön i Nigeria, Mattias Viktorins om Tjechovs vistelse på fängelseön Sachalin – det är några av de texter som fångar Halldins intresse.

I en avslutande karakteristik av boken skriver Halldin att det finns »en dragning mot det rumsliga, tidsliga och kosmopolitiskt sammanblandade. En kreolsk attityd, generös och öppen, präglar hela antologin. … Även för fåtöljresenären är boken ett vindlande bildningsäventyr.«

Läs mer om Platser i världen – Tolv litterära besök.