Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Lotten von Kræmers pris till Magdalena Gram

Samfundet De Nio delar varje höst ut priser till författare av sakprosa. I år har Lotten von Kræmers pris – 200 000 kronor – tilldelats Ingrid Carlberg och Magdalena Gram.

Appell Förlag gratulerar!

Magdalena Grams senaste bok är biografin Karl Wåhlin. Som grundare av tidskriften Ord och Bild var Karl Wåhlin en tongivande röst i det tidiga 1900-talets kulturdebatt. Boken har redan recenserats med orden »en bildningsresa … gedigen och välskriven« och »sakligt lugn och nyfiket underhållande«.

Tidigare har Magdalena Gram tillsammans med Anne De Geer uppmärksammat Hildur Hult, Karl Wåhlins första hustru. Biografin har kallats »en elegant bok om en för den stora kretsen konstintresserade relativt okänd konstnär«.

Läs mer om Samfundet De Nios pris.

Läs mer om Karl Wåhlin – Kritiker, redaktör och museiman mellan tradition och modernitet.

Läs mer om Hildur Hult – Konstnärslöfte i allkonstens tid.