Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Stjärnregn över Dödens idéhistoria

»Den som läser den här boken ger sig ut på en bildningsresa genom den västerländska idéhistorien«, skriver Magnus Halldin i sin understreckare om »den rika antologin« i Svenska Dagbladet och uppmärksammar också att den är »kongenialt formgiven av Nina Ulmaja«.

»Hur har människors förhållande till döden skiftat i historien? Det reder nio av landets skarpaste forskare ut i Dödens idéhistoria«, lyder ingressen till Bo Erikssons recension i Dagens Nyheter. Han framhåller den spännande antologins höga klass i sin helhet, och även att den är stilfullt formgiven.

I en recension i Expressen lyfter Charlotte Wiberg fram »den vackra boken med ett halvgenomskinligt mönster av skallar och ben på pärmarna« och också hon finner »alla bokens texter välskrivna och intressanta«.

»Jag hävdar att detta är årets vackraste bok, stilsäkert formgiven av Nina Ulmaja och illustrerad med konstverk som samspelar med texterna och ger dem mer djup«, skriver Annakaisa Suni i en uppskattande recension i Populär Historia

Svenska Dagbladet, understreckare av Magnus Halldin

Dagens Nyheter, recension av Bo Eriksson

Expressen, recension av Charlotte Wiberg

Läs mer om Dödens idéhistoria