Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Tre böcker för sommaren

Nya böcker i litet behändigt format, som gjorda för sommarläsning: två lyriksamlingar och en faktabok med drag av spionroman.

Mina lögner – Henry Parland i urval. Parlands (1908–1930) texter är ofta korta och strösslade med skarpa observationer. Han sätter ord på en ung persons osäkerhet och får 1920-talet att kännas nära. Under ytan finns en nervositet, men också humor, som i flörtandet med lögn och sanning.

vara mänska – Kerstin Söderholm i urval. Även Söderholm (1897–1943) hör till 1920-talets finlandssvenska modernister. Hennes texter vänder sig inåt, utforskar jaget och vänder och vrider på relationen till andra människor. Detta urval utgör en ingång till hennes alltför länge undanskymda författarskap.

Erika Möller – Kärlek och sabotage i Stockholm. I Wilhelm Agrells senaste bok i serien True spy möter vi Erika Möller – servitris i Stockholm som en sommarkväll 1940 träffar en berest och mystisk man. Snart är hon rekryterad till en blivande motståndsrörelse, som ska agera om tyskarna skulle ockupera landet.

Provläs alla tre: Mina lögner | vara mänska | Erika Möller