Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Lekfullt och poetiskt allvar

»Liljas texter är genomgående lätta att ta till sig och präglas av såväl känslomässig uppriktighet och förlösande humor som av skarpa iakttagelser och djup kunskap, om dans, om attraktion och sensualism, om ensamhet, om kulturpolitik och konst. Man behöver alls inte vara särskilt insatt i dans och koreografi för att uppskatta det lekfulla och poetiska allvar med vilket Lilja ger sina tankar, visioner och rika erfarenheter språklig gestalt.«

Så skriver Martin Lagerholm i BTJ om Efva Liljas boktrilogi Kärlekens samtal är dans. Han nämner också särskilt den »snyggt formgivna kassettutgåvan« och ger de tre böckerna högsta betyg, 5, synonymt med briljant.

Efva Lilja uppmärksammas även med ett uppslag i Icakuriren, där hon berättar om sin väg till dansen, olika uttrycksformer och spelplatser. I anslutning till böckernas publicering gavs en dansföreställning i Stockholm, och i höst finns chansen att se den i Göteborg, på Atalante, från den 30 september.

Läs anmälan i BTJ i sin helhet.

Läs mer om Kärlekens samtal är dans.