Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Stjärnregn över »Poeten Gaspara Stampa«

Alva Dahl recenserar Poeten Gaspara Stampa i Svenska Dagbladet. Full av entusiasm inför såväl renässansens poet som hennes biograf sammanfattar hon Johanna Vernqvists skrivande som sakligt och stilfullt, medan Gaspara Stampa sonetter karaktäriseras som vildsinta och virtuosa. Även förlagets arbete och den grafiska formen – med märkband, vackra bilder och guldfoliering – uppmärksammas.

I Östgöta Correspondenten och Norrköpings Tidningar är det Erik Jersenius som lyfter fram »Johanna Vernqvists bok som den bästa nya bok som man kan läsa just nu, inte minst på grund av hennes och John Swedenmarks översättningar av Stampas dikter«.

I tidskriften Respons rubriceras boken som enastående och recensenten Anna Carlstedt avslutar med orden: »Och genom denna vår historia, ända från tröskeln mellan medeltid och vår moderna tid, når oss – tack vare Johanna Vernqvists glimrande bok – Gaspara Stampas ögonblicksbilder, där Amors krafter segrar, där hjärtan blöder. Och där starka kvinnor tar för sig och hittar sina egna vägar – framåt!«

Läs recensionen i Svenska Dagbladet

Läs recensionen i Östgöta Correspondenten

Läs mer om Poeten Gaspara Stampa – En kvinnas röst i renässansens kärlekslyrik