Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Äktenskapet, konstnärskapet och Helsingforssocieteten

»Ellan och Albert valde det bästa alternativ som erbjöds. För Ellan var Albert en kosmopolit med fransk bildning och ett intresse för politik. För Albert var Ellan en kvinna som kunde sköta hushållet, representera honom och värva kunder i Paris.«

Maria Vainio-Kurtakko intervjuas om sin bok Ett gott parti i en stort uppslagen artikel i Hufvudstadsbladet. Boken skildrar Albert Edelfelts och Ellan de la Chapelles äktenskap och tidens konventioner som de anpassade sig till – men också försökte frigöra sig från.

Läs artikeln i Hufvudstadsbladet.

Läs mer om Ett gott parti – Scener ur Ellan de la Chapelles och Albert Edelfelts liv.

Maria Vainio-Kurtakko signerar böcker i Gamla stans bokhandel. Ett nytt tillfälle att höra Maria berätta om sin bok blir det i samband med Stockholms bokhelg:

Tid: 21 maj, kl. 19.00,
Plats: Stadsbiblioteket.