Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Briljant biografi

Maria Fridstjerna lovordar Syster Gerda i BTJ-häftet och ger boken högsta betyg: 5 = briljant.

I Anna Götlinds bok framträder »en stark och driftig kvinna som tog plats som ledare, ständigt arbetande med uppdrag såväl i Sverige som internationellt«, skriver Fridstjärna, och hon fortsätter:

»Ordens utmärkta pregnans levandegör Gerda Höjer och åskådliggör hennes idoga kamp för att förbättra sjuksköterskornas villkor. Boken blir som en hommage till Gerda Höjer som avled 1974, men kan likväl ses som en skildring av kvinnors rättigheter och möjligheter och hur yrkesrollen förändrades från att vara ett kall till att bli ett yrke. Texten blir därigenom ett viktigt historiskt dokument och en ömsint berättelse om en kvinna som gjort stort avtryck såväl under sin levnad som för eftervärlden.«

Läs mer om Syster Gerda – Sjuksköterskan, fackföreningsledaren och politikern Gerda Höjer