Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

En ny treklöver

Tre nya böcker har nyligen kommit av trycket – med stor spridning i ämnesval.

Sist ut är Modevetenskap – Perspektiv på mode, stil och estetik. Fjorton  forskare demonstrerar i en rad artiklar hur det unga ämnet modevetenskap på kort tid har vuxit  till ett vittförgrenat forskningsfält. Redaktörer är Emma Severinsson och Philip Warkander.

Den andra boken i serien True spy finns nu i handeln. Efter Stig Wennerström riktar Wilhelm Agrell sitt intresse mot den sovjetryske spionen Oleg Penkovskij. Fram till att han fängslades och sedermera blev dömd till döden 1963 lyckades Penkovskij förmedla tusentals dokument till västliga underrättelsetjänster.

Som längst tillbaka i historien letar sig Legenderna om förbundsarken. Jan Retsö följer spåren efter förbundsarken, den kista som Mose tio budord förvarades i – således samma arkeologiska jakt som Indiana Jones ägnade sig åt på bio! Spåren leder långt bort från Sinais öken, bl.a. till Israel och Etiopien.

Både Oleg Penkovskij (»fascinerande historia«) och Förbundsarken (»spännande resa«) har uppmärksammats av BTJ – läs recensionerna i sin helhet.

Läs mer om Modevetenskap – Perspektiv på mode, stil och estetik

Läs mer om Oleg Penkovskij – Spion på avgrundens rand

Läs Dick Nilssons anmälan i BTJ

Läs mer om Legenderna om Förbundsarken

Läs Linus Björks anmälan i BTJ