Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Sann pärla i ett glittrande rosa skal

Svenska litteratursällskapet i Finland belönade i samband med sin årshögtid den 5 februari 26 prismottagare för deras insatser inom litteraturen, forskningen, dramatiken och bildkonsten.

Anne Bergman och Carola Ekrem förärades ett pris för Stora finlandssvenska festboken med följande motivering:

»Ett pris om 7.500 euro var ur Ingrid, Margit och Henrik Höijers donationsfond II tillfaller filosofie magister Anne Bergman och filosofie doktor Carola Ekrem för Stora finlandssvenska festboken, en värdefull kunskapskälla till hur finlandssvenskar firat och firar sina fester. Resonemanget berikas av insiktsfulla tankar kring hur högtider kan väcka allt från glädjefylld stolthet över social samvaro och materiellt välstånd till sorg och skam över ensamhet och armod. I ett glittrande rosa skal gömmer sig här en sann pärla.«

Gratulationer till pristagarna!

Ta del av den högtidliga prisceremonin  och läs om priserna

Läs mer om Stora finlandssvenska festboken