Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

»Fascinerande resa genom nästan 750 år«

En »snygg och uppslagsrik antologi som kombinerar nyansrika resonemang med klart berättande« – så karaktäriseras År – Historiker berättar i Dagens Nyheter.

»Att skriva tillgängligt och fängslande men ändå forskningsnära är inte lätt, för att uttrycka sig försiktigt«, skriver Magnus Västerbro i sin recension, och konstaterar att denna bok klart visar »att det finns gott om historiker som mycket väl kan kombinera nyansrika resonemang med lättillgängligt berättande«.

I boken väljer 21 historiker 21 årtal från medeltid till 1900-tal. Magnus Västerbro lyfter särskilt fram berättelserna om 1714, 1933 och 1983:

»En läsning av År visar sig med andra ord bli en fascinerande resa genom nästan 750 år av förflutenhet. Inte minst fungerar boken som goda berättelser om historia alltid gör – som en påminnelse om hur föränderliga många av de villkor vi människor lever under i själva verket är.«

Läs Magnus Västerbros recension i Dagens Nyheter

Läs mer om År – Historiker berättar