Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Henry Parlands brev

Den fjärde volymen är här: Brev.

Efter Dikter, Prosa och Kritik följer nu boken med Henry Parlands  brev.

Breven från den finlandssvenske poeten Henry Parland (1908–1930) till familj och vänner belyser de litterära verkens tillkomst och den kritik och de diskussioner de gav upphov till.

De ger också en inblick i en ung författares relationer och hans förhållande till sin samtid, personliga och litterära med- och motgångar under några turbulenta år i förbudslagstidens Finland och i Litauens dåvarande huvudstad Kaunas.

Boken innehåller alla brev Parland har skrivit. Än mer omfattande är den digitala utgåvan Korrespondens, som även publicerar mottagna brev. Korrespondens är tillgänglig via  Svenska Litteratursällskapet i Finlands hemsida.

Läs mer om Brev

Läs mer om Dikter, Prosa och Kritik