Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Höstens böcker 2016

Latin. En introduktion
Andreas Nordin
En bok för alla som vill lära sig grunderna i det latinska språket. Här bjuds också romersk kulturhistoria och en inblick i det latin som alltjämt omger oss. Kunskaper i latin öppnar dörren till Europas kulturhistoria från antiken till modern tid. Till den romerska – och den grekiska – värl­den under antiken, men även till idéer hos människor under medeltiden och renässansen. Tankar som fortfarande utövar stort inflytande på väster­ländsk kultur och världsuppfattning. Latin. En introduktion är en klassisk bildningsbok och reselektyr för såväl fåtöljen som ryggsäcken.

Konfucius samtal
Översättning, inledning och kommentarer av Torbjörn Lodén
Konfucius samtal betraktas som det mest inflytelserika verket i Kinas historia. Trots att Konfucius levde för 2 500 år sedan är han än idag flitigt citerad och hans lära både brukas och missbrukas. Torbjörn Lodén, en av Sveriges främsta sinologer, har varsamt översatt Konfucius visdomsord och leder läsaren in i hans värld. Han tecknar en bild av Konfucius liv, av hans tid och av konfucianismens viktigaste drag. Här berörs också de ideo­logiska roller som Konfucius spelat och spelar i Kina. Konfucius samtal bjuder på en livsfilosofi som är oupphörligt fascine­rande och evigt aktuell.