Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Vacker form och smyckande bild – en eloge

Birgitta Svensson recenserar Vardagskonst som kulturarv i RIG (4/2023). Hon nämner bland annat Fredric Bedoires historiska exposé och de svåra frågor om urval och bevarande som boken tar upp, och förstås en handfull av de många konstverk som är bokens tema. Hon konstaterar också: 

»Man måste inte genast ge sig ut på stan i Stockholm för att ta del av allt det förskönande som beskrivs i boken. Den är så vackert formgiven och så fint illustrerad att man kan njuta länge av utsmyckningarna i bildform. En eloge här till bildredaktören Susanna Mälarstedt. Boken är också försedd med ett register som gör det lätt att hitta platser och konstnärer.«

Hertha Hillfons skulptur »Broder vinden« (1998) i kontorsbyggnaden Garnisonen. Detalj. Foto: Erik G. Svensson.

Läs mer om Vardagskonst som kulturarv.