Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Historien som språngbräda mot framtiden!

»Boken har skrivits av två drivna diakoniforskare: Elisabeth Christiansson och Stig Linde.

… Den är skriven utifrån ett brett källmaterial i syfte att förklara och förstå ett stycke historia genom att lyfta delar av dess komplexitet. Fler institutioner, särskilt i kyrklig kontext, skulle må bra av att få sin verksamhet genomlyst på ett sådant sätt. Då finns möjlighet att använda historien för lärande och som en språngbräda mot framtiden!

Bokens akribi är mycket god. Språket är omväxlande och rikt och samtidigt ytterst läsbart. Dess illustrationer är just illustrativa och välvalda. Boken har också fördel av att ha ett ordentligt notsystem, där den som är intresserad av just forskningen bakom boken får tydliga referenser som sedan är samlade i en käll- och litteraturförteckning.«

Saxat ur Fredrik Santells utförliga recension av Stora Sköndal – Arbetet, livet och diakonerna i Svensk Kyrkotidning.

Läs mer om Stora Sköndal – Arbetet, livet och diakonern