Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

En fin katalog som tar upp allt det där som glömts bort och tidigare varit okänt

Utställningen Albert Edelfelt – modernt konstnärsliv i sekelskiftets Europa på Göteborgs konstmuseum recenseras i Svenska Dagbladet: »Det är en maffig utställning med många olika spår«. Bland de målningar som recensenten Dan Backman särskilt uppmärksammar finns »På havet« som han beskriver som saltstänkt, kärv och med en vackert dämpad kolorit – sammanfattningsvis som fantastisk.

Även Maria Vainio-Kurtakkos dubbelbiografi Ett gott parti – Scener ur Ellan de la Chapelles och Albert Edelfelts liv uppmärksammas. Han jämför de olika versionerna av »Ett barns likfärd« och slutorden lyder: »Målningarna kan nu ses bredvid varandra i denna både sevärda och intresseväckande utställning. Ackompanjerad av en fin katalog som tar upp allt det där som glömts bort och tidigare varit okänt.«

Läs artikeln i Svenska Dagbladet.

Läs mer om Albert Edelfelt – modernt konstnärsliv i sekelskiftets Europa.

Läs mer om Ett gott parti – Scener ur Ellan de la Chapelles och Albert Edelfelts liv.

Läs mer om utställningen på Göteborgs konstmuseum.