Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

En underbar bok om kolmilans mystik

»Göran Greider läser en underbar bok och spår att influencers och aktivister snart flockas kring kolmilorna«, så lyder rubriken till recensionen av Kolning – Historier och hantverk Aftonbladet. Han uppmärksammar bland annat kolningen i poesi och folktro, den illegala handeln med träkol, att boken är något av en handbok för hur kolmilor ska resas och att författaren berättar om kolningens historia, om dess betydelse för det framväxande industrisamhället:

»Om kolningen har Gunnar Nygren, professor emeritus vid institutionen för samhällsvetenskaper på Södertörns högskola och själv fritidskolare, skrivit en underbar bok som fläker upp den verksamhet som var förutsättningen för exportlandet Sverige. Han vet vad hantverket handlar om: att kunna bedöma vad för slags rök milan avger, att leva med den, vaka över den, frukta den och förtrollas.«

Läs Göran Greiders recension i sin helhet i Aftonbladet.

Läs mer om Kolning – Historier och hantverk.