Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Underbara växtillustrationer i utsökt vacker bok

»I denna utsökt vackra bok tecknas den finlandssvenske trädgårdsmästaren Karl Alarik Grönholms (1883–1918) levnadsbana förtjänstfullt av Anders Leonard Baarman« skriver Maria Tullgren Pearman  i sin recension av Persilja och gräslök knippas (BTJ-häftet).

Tullgren Pearman lyfter fram Persilja och gräslök knippas som »en riktig kulturhistorisk forskargärning, … beledsagad av bilder från dagboken och på personer, byggnader och brevkort från Grönholm samt av underbara växtillustrationer av Kristin Lidström. Språket är klart och tydligt, termer förklarade och källor redovisade«.

Även Icakuriren fastnar för historien om torparpojken från Finland som så småningom blev chefsträdgårdsmästare vid Gardasjön, och sätter ett »plus för den vackra grafiska formen«.

Läs Maria Tullgren Pearmans recension i sin helhet

Läs mer om Persilja och gräslök knippas – Karl Alarik Grönholm, finlandssvensk trädgårdsmästare i början av 1900-talet