Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Appell bjuder på ny läsning!

Persilja och gräslök knippas. Genom Karl Alarik Grönholms (1883–1918) dagböcker stiger vi in i trädgårdsmästarens värld av sysslor och växtvård och följer honom tätt i verksamhet och vardag. Med fotografier från tiden och nya illustrationer av Kristin Lidström.

En Qvinna läkare! berättar sex författare om Karolina Widerström, Sveriges första legitimerade kvinnliga läkare och en flitig debattör och förgrundsgestalt inom sexualdebatten. En unik inblick i hennes liv, arbete och relationer.

Postmodernismen i Stockholm undersöker arkitekter, stadsplanerare, byggnadsantikvarier och konstvetare 1980- och 90-talens postmoderna avtryck i Stockholms byggnader och offentliga rum. Samfundet S:t Eriks årsbok 2021 utgör en rik kunskapsbank.

Son till Tolstoj. Lev Lvovitj Tolstoj beundran inför sin berömde far slog över i konstant uppror. Rastlös befann han sig ständigt på resande fot och i Sverige fann han sin första stora kärlek. Ben Hellman lotsar oss genom ett dramatiskt och färgstarkt öde.