Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Partiernas vägskäl i två grannländer

De politiska utmaningarna är oftast desamma i Sverige och Finland – men gäller det också lösningarna?

I dagarna utkommer Partiernas vägskäl. Här belyser statsvetare, jurister och politiker i de två länderna det nya politiska landskapet. Ämnena spänner över maktdelningen i den liberala demokratin, de nya partiernas roll, rättighetsfrågornas växande betydelse och de båda ländernas geopolitiska förutsättningar. Relationen mellan nationell och europeisk politik uppmärksammas med kommentarer av två tidigare EU-kommissionärer. Boken introduceras med talmannens reflektioner kring demokratins utmaningar i respektive land.

Bokens redaktör är Olof Ehrenkrona.

Övriga medverkande: Carsten Anckar · Fredrik Bergman · Malena Britz · Jyrki Katainen · Cecilia Malmström · Tommy Möller · Andreas Norlén · Siv Sandberg · Åsa von Schoultz · Annika Ström Melin · Jan Teorell · Teija Tiilikainen · Matti Vanhanen · Emil Waris · Hanna Wass · Elin Wihlborg

Varierande ryggfärg! Partiernas vägskäl finns även på finska: Puolueet tienhaarassa.

Initiativet till bokens utgivning har tagits av Kulturfonden för Sverige och Finland, som i år markerar sitt 60:e verksamhetsår. Boken är på alla sätt resultatet av ett samarbete mellan krafter i de båda länderna, med två parallella utgåvor, den ena på svenska, den andra på finska.

Läs mer om Partiernas vägskäl – Ett nytt politiskt landskap i Sverige och Finland