Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Läsning för bättre hälsa

Vetenskapsradion Hälsa tar sig an det växande forskningsfältet biblioterapi, och uppmärksammar Cecilia Petterssons nyutkomna bok med samma namn: Biblioterapi – Hälsofrämjande läsning i teori och praktik.

I programmet ges en introduktion till de olika typerna av biblioterapi och de effekter som terapiformen kan ha, som t.ex. sänkning av stressnivåer men också en mer djupgående påverkan på psykisk hälsa. Terapin kan ofta ske i grupp, och då tillför samtalsformen ytterligare en dimension.  En snabb historisk tillbakablick ger också exempel på att litteratur har förskrivits på recept långt tidigare än själva begreppet fanns. Och frågan väcks förstås om olika författare kan ha olika effekter – Virginia Woolf  kontra Jan Guillou.

Lyssna på Vetenskapsradion Hälsa