Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Succé för Augusta Lundin

Stor uppmärksamhet och en ström av lovord för Augusta Lundin! Utställningen om sömmerskan som skapade Sveriges första modehus öppnade helt nyligen på Thielska Galleriet. Femtio klänningar, sprakande av färg och form, tar plats i Thielskas sekelskiftesarkitektur – en perfekt fond för ett mode hemmahörande i samma epok. Utställningen står fram till den 24 januari och visas sedan i Malmö och Göteborg.

Lotta Lewenhaupt och Anna Bergman Jurell är kuratorer till utställningen och huvudförfattare till boken Augusta Lundin – haute couture på svenska. Medverkar i boken gör också Tonie Lewenhapt, Hanne Eide, Patrik Steorn, Barbara Beck-Friis och Maria Carlgren.

Bland de många pressröster som uppmärksammat Augusta Lundin kan nämnas Dagens Nyheter (»välkomponerat … fascinerande«), Icakuriren (som även har boken som ett tävlingspris) och P1 Kultur (»spränglärd lektion i modehistoria«). BTJ är snabbt ute med en anmälan som ger högsta betyg och prisar den »läckert formgivna volymen«, »en fest för ögat«.

Läs mer om Augusta Lundin – Haute couture på svenska.

Läs mer om utställningen på Thielska Galleriet.