Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

»Vackraste platsen man kan bo«

Gunnar Bolin och Nina Asarnoj samtalar om Per O. Hallman – Stadsplanekonstens förnyare i Sveriges Radio – P1 Kultur. Asarnoj berättar bland annat om bokens skildring av »doldisen« Hallmans bakgrund och utbildning, och fäster sig särskilt vid bidragen om grönskans och terrängens betydelse.

De lovsjunger båda Hallmans många stadsplaner: Tysta gatan, Röda Bergen, Blecktornsparken, Äppelviken och Gamla Enskede… och alldeles särskilt en av dem, nämligen  »den vackraste platsen man kan bo på«: Röda Bergen, den lilla enklaven i Vasastan i Stockholm, med mångfärgade fasader och gröna täppor. Och mycket riktigt, just denna stadsplan, med ett för Hallman karakteristiskt krokigt gatunät, pryder också bokens omslag.

Lyssna på inslaget i P1 Kultur

Läs mer om Per O. Hallman – Stadsplanekonstens förnyare