Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Imponerande nära lösningen på gåtan Wennerström

Wilhelm Agrells bok om Stig Wennerström har kommit av trycket, och uppmärksammas nu i en bokanmälan av  Mats K.G. Johansson i BTJ.

Wennerström fälldes för grovt spioneri 1964 – men försvarsmakten var långt ifrån färdiga med honom. De ville veta mer om den gåtfulle flygöversten och de hemligheter han kunde bära på. Mats K.G. Johansson:

»Wilhelm Agrell skriver med mycket bra flyt och lyckas komma riktigt nära en lösning på gåtan Wennerström. Spionen hade under rättegången lämnat utsagor som inte fullt gick ihop – vilket föranledde Försvarsstaben att i hemlighet fortsätta utreda ärendet även efter den fällande domen. Stig Wennerström är en mycket intressant och välskriven bok, som imponerar med sitt analytiska djup.«

Läs mer om Stig Wennerström – Myten om en svensk storspion