Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Att formulera en livsmening

»Kan vi slå fast vad som är livets mening?«

Ann Lagerström presenterar Livets mening på Svenska Dagbladets Idagsidan, och Tomas Brytting svarar på hennes fråga:

»Nej, det är väl som när man ritar kroki. Målet är inte att exakt rita av modellen, man skissar. Samma sak tror jag det är med meningen. Vi lever, vi försöker begripa, allt ändrar sig, vi försöker igen. Det är en träning i att skissa.«

Artikeln ger en fin presentation av bokens tema och tar särskilt upp den enkät som är bokens ryggrad och som antologins skribenter har som utgångspunkt för sina bidrag. Enkäten gav många och överraskande svar, flera om vardag, vissa om kärlek och åter andra om Gud eller inget.

Även om Tomas Brytting naturligtvis är försiktig med att ge Svaret, så erbjuder boken en rik flora av möjliga förhållningssätt till Frågan.

Läs Ann Lagerströms artikel i Svenska Dagbladet

Läs mer om Livets mening – Frågan och svaren