Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Författarsamtal om Historiens vita fläckar

Forum för Afrikastudier och Upsala Nya Tidning anordnar författarsamtal med Maria Ripenberg – författare, journalist och filosofie hedersdoktor vid Uppsala universitet – till vardags ledarskribent och debattredaktör på Upsala Nya Tidning.
Moderator: 
Sten Hagberg, professor i kulturantropologi, Uppsala universitet

Stereotyper och reproducerade lögner som sprids i dag, liksom rasistiska strukturer i samhället, har historiska rötter. Men delar av berättelsen om Sveriges historia flyttades i mitten på förra seklet ut i marginalen och förtegs. För att kunna börja utrota fördomar krävs mer kunskap. Maria Ripenbergs bok tar sin utgångspunkt i forskning som alltjämt lyser med sin frånvaro i de flesta läromedel, uppslagsverk och andra medier. Ännu på 2010-talet har historien vita fläckar…

Datum: Torsdagen den 7 november kl 16.15 till 17.30
Plats: Uppsala universitet, Ihresalen, Engelska Parken, Thunbergsvägen 3H

Inbjudan

Läs mer om Historiens vita fläckar – Om rasismens rötter i Sverige