Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Om föremålens kraft

Tomas Brytting, författare till Äga, leva, dö – Från föremål till egodel, intervjuas i senaste numret av Alma av Magnus Nordström.

Vårt förhållande till föremål är bokens ämne – och böcker är föremål de också. I artikeln berättar Tomas Brytting om den betydelse just denna bok har för honom. Hans beskrivning tar sig en för boken karakteristisk form: »Jag har levt med detta under så lång tid att jag och boken flyter ihop. Den har förvandlats till ett föremål som tagit sig över min existentiella tröskel och blivit en integrerad del av min identitet och är numera vad jag kallar en egodel.«

Magnus Nordströms reflektion om boken följer liknande banor: »Äga, leva, dö är ett nogsamt genomtänkt alster. Inte enbart texten och forskningen som ligger som grund för denna, utan hela produktionen. Formatet, fotot, typografin, formgivningen, omslagsdesignen, trycket, den partiella lamineringen, bokmärkessnöret och bindningen är medvetna val för att åstadkomma ett föremål, mer än enbart en bok.«

Läs artikeln på Almas hemsida

Läs mer om Äga, leva, dö. Från föremål till egodel – en moralisk betraktelse av tingen