Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Konsten att skriva sakprosa

Olof Petersson funderar på sommarläsning för statsvetenskapligt intresserade i ett inlägg på Politologerna. Vid sidan om några läsvärda amerikaner framhåller han även en svensk tradition med välskrivna faktaböcker. Bland nutida författare nämner han Li Bennich-Björkman:

»Svenska statsvetare har också varit framgångsrika när det gäller att skriva begripligt och innehållsmättat. Några har varit särskilt skickliga i sakprosans konst. Det är fortfarande en njutning att läsa Herbert Tingsten och Carl Arvid Hessler. Bland dagens statsvetare är Li Bennich-Björkmans ”Sörja ett liv, leva ett annat: om flyktingens mörker och ljus” (2017) en bok som håller samma litterära kvalitet.«

Läs Olof Peterssons inlägg på Politologerna

Läs mer om Sörja ett liv, leva ett annat