Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Bokrelease: Utsatthet och ansvar

I Utsatthet och ansvar – flickan med svavelstickorna i vår tid ger initierade forskare nya perspektiv på hur det är att vara människa i dagens välfärdssamhälle.

Antologins författare tar alla avstamp i H.C. Andersens saga »Den lilla flickan med svavelstickorna«. Mänsklig utsatthet, livets slutskede, etik och moral, lidande och hopp, men även barns rättigheter, klassklyftor och bristen på jämlikhet är några av de frågor som sagan ställer på sin spets.

Författarna i boken är alla verksamma vid Ersta Sköndal Bräcke högskola: Gunilla Silfverberg (red.), Mats J. Hansson, Sofia Morberg Jämterud, Moira von Wright, Jennifer Bullington, Johanna Schiratzki, Oskar Ekberg, Rebecka Andersen, Anna O'Sullivan, Maria Eriksson, Susanne Larsson, Titti Melin-Johansson, Lennart Nordenfelt.

I boken medverkar även studenterna Emmanuel Hjelm, Maria Resén, Fredrika Jevrell, Eva-Lotta Bengtsson, Victoria Grahn Sherin och Saneh Nordenmark.

Välkommen på bokrelease!

Plats: Ersta Sköndal Bräcke högskola, Stigbergsgatan 30

Datum: 12 juni, kl. 15.00

Läs mer om evenemanget och anmäl dig på Ersta Sköndal Bräckes hemsida

Läs mer om Utsatthet och ansvar