Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

»Underbart upplyft«


»Jag läser den nya biografin om Gunnar Björling – »Mitt språk är ej i orden« – och frustar för mig själv. Streckar under med blyertspenna, antecknar i marginalen. Borgare, frälsare och geni, växelryttare, Helsingforsprofet, dadaist – och en av de största av de finlandssvenska modernisterna. Kanske den största.«

Så skriver Anna-Lena Laurén i Dagens Nyheter.

»Jag slukar den«, fortsätter hon om Fredrik Hertzbergs bok. När det gäller Björlings homosexualitet, hans olyckliga kärlekar och hur hans utsatthet får sitt poetiska uttryck skriver Laurén:

»Jag läser. Det skär i hjärtat. Samtidigt känner jag mig så underbart upplyft av denna bok. /… / Det är hoppfullt i tider av nationalism och småskurenhet att för några timmar slå sig ner i Björlings minimala, inrökta och troligen ganska illaluktande källarrum i Brunnsparken, täckt med böcker, urklipp och anteckningar från golv till tak.«

Läs Anna-Lena Lauréns krönika i Dagens Nyheter

Läs mer om »Mitt språk är ej i orden«