Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

»En bladvändare om historiska kvinnopar«


Sanna Blomgren anmäler Den kvinnliga tvåsamhetens frirum i Amnesty Press. Boken berättar om kvinnor som var aktiva i kvinnorörelsen under perioden 1890–1960, och deras vänskapliga men också romantiska förhållanden.

Bokens många skribenter använder bland annat brevväxlingar som källa för sina analyser av kvinnors upplevelser och strategier. Kända, som exempelvis Selma Lagerlöf och Sophie Elkan, men även okända kvinnor porträtteras. Ett kapitel ägnas läkaren Karolina Widerström (se bilden).

Sanna Blomgren glädjer sig säskilt åt de historier som aldrig berättats tidigare, liksom att läsa utdragen ur kärleksbrev – de gör boken till en riktig bladvändare.

Läs Sanna Blomgrens anmälan i Amnesty Press

Läs mer om Den kvinnliga tvåsamhetens frirum – Kvinnopar i kvinnorörelsen 1890–1960