Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

»Så sprängfylld av spännande historier att man baxnar«

Anna Larsdotter anmäler Förnuft eller känsla – adel, kärlek & äktenskap i Populär historia, och hon önskar sig genast en fortsättning:

»Brita Planck skriver så bra – jag önskar att hon i nästa bok väljer att fokusera på något av dessa kärlekspar som passerar revy.«

Bokens tema är kärlekens betydelse i partnerval under 1700- och 1800-talen. Brita Planck vill »ta död på myten att äktenskap förr bara var en sorts affärstransaktion«, skriver Anna Larsdotter, och det »är också något hon lyckas med, utan att förenkla«.

Och hon fortsätter: »Denna bok är så sprängfylld av spännande historier att man baxnar. Varenda en av de personer hon räknar upp vill jag läsa mer om. Och det är en fröjd att läsa utdrag ur deras dagböcker, som man också genast vill ta del av i deras helhet.«

Läs mer om Förnuft eller känsla