Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Ett genialt hopp in i kulturhistorisk presens

Ann-Christine Snickars recenserar Hemma hos Tolstoj – Nordiska möten i liv och dikt i Åbo Underrättelser.

Boken berättar om de många nordiska besökare som ville träffa den berömde författaren med de radikala idéerna, besök som lämnat spår i form av brev och dagböcker.

»Att följa med strömmen av dem som åker till Tolstoj är en egendomligt eggande upplevelse. Idén att samla dem är smått genial. Det blir ett hopp rakt in i ett kulturhistoriskt presens«, skriver Ann-Christine Snickars.

»Boken är en fängslande skriven dokumentär, förankrad i en förtroendeväckande notapparat« fortsätter Snickars, och det överväldigande källmaterialet till trots finner hon »framställningen levande och flödande detaljrik. Ben Hellman är också en fin stilist«.

Läs artikeln i Åbo Underrättelser

Läs mer om Hemma hos Tolstoj