Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Appell i Almedalen

Två böcker utgivna på Appell Förlag står i fokus i debatter under Almedalsveckan:

På spaning efter etik – Etisk kompetens och ansvarstagande för ledning och styrning av hälso- och sjukvården och Älska eller älskas – Makt och känslor i politiska biografier.

Läs mer om seminarierna och se webbsändningar:

Vårdförbundet: "Så kan etisk kompetens hjälpa beslutsfattare att navigera rätt i vårdkrisen"
Seminarium med Erica Falkenström, en av författarna till På spaning efter etik, och Sineva Ribeiro, Vårdförbundets ordförande. Moderator: Anna Olsson, presschef på Vårdförbundet. Erica Falkenström introducerar den forskning På spaning efter etik bygger på, med nyckelbegreppet etisk kompetens i fokus. I det följande samtalet med Sineva Ribeiro och publiken ges flera konkreta exempel på brister i denna kompetens men också på hur den kan stärkas i vårdens olika delar. Se även intervju med Erica Falkenström i Vårdfokus.

Svenska Dagbladet: ”Politiker ’brandar’ sig själva som en produkt”
Margaretha Fahlgren och Birgitta Wistrand, författarna till Älska eller älskas, i samtal med Svenska Dagbladets Tove Lifvendahl. De diskuterar bland annat hur politikerbiografierna är en del i ett varumärkesbyggande, men framför allt handlar samtalet om kvinnors roll i politiken: hur de framställs och hur de framställer sig själva. Tove Lifvendahl avslutar med att rekommendera Älska eller älskas varmt, även för den nyfikenhet den väcker på alla de biografier som är bokens ämne.