Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

I Artur Lundkvists fotspår

Johan Mikaelsson i tidskriften Sydasien intervjuar Pär Jansson om hans nya bok Indien – en reportageresa. (Foto: © Johan Mikaelsson)

Förutom att introducera boken och författaren – med ett flertal Indienböcker i bagaget – tar artikeln också upp bokens röda men osynliga tråd: platser som Artur Lundkvist besökte och skildrade i Indiabrand från 1950.

Sanna Blomgren anmäler samma bok i Amnesty press: »Jansson framställer med ett lättillgängligt och målande språk, och vackra fotografier, ett Indien i förändring. Här återfinns berättelser om landets politiska utveckling, om den heliga kons vara eller icke vara, om medelklassens framväxt i städerna, om drömmen om Bollywood och om det ständigt närvarande patriarkatet.«

Sanna Blomgren skriver vidare att Pär Jansson »ger läsaren en god inblick i några av landets (ofantligt) många sidor och dess saliga blandning av härlighet och hopplöshet«.

Läs mer om Indien – en reportageresa