Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Skuggan från kolonialtiden

Massakern i Paris 1961 på ett okänt antal algerier tystades länge ned av franska myndigheter. Madelaine Seidlitz tar fasta på denna händelse i sin anmälan av Terroristen i Toulouse i Amnesty press.

I boken knyter författaren Alice Petrén »ihop de terroristbrott som Frankrike har utsatts för i stor omfattning under de senaste åren, med Frankrikes och Algeriets komplicerade gemensamma historia. Det kan te sig vågat men fungerar bra.«

Boken fungerar utmärkt som reportagebok och ger bitar till det komplicerade pusslet mellan Frankrike och Algeriet, menar Seidlitz, och hon skriver:

»För att få en första inblick i dessa mycket komplexa och mångfacetterade skeenden och samtidigt få sig en bra dos historia och en nulägesskildring rekommenderar jag varmt denna bok. Alice Petréns språk är lättillgängligt med en förmåga att enkelt beskriva komplicerade skeenden.«