Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

En bildningsresa

»En dannelsereise i en sentral periode ikke bara i svensk men i nordisk kunst- og kulturhistorie.« Så beskriver Vigdis Moe Skarstein Karl Wåhlin – Kritiker, redaktör och museiman mellan tradition och modernitet i Biblis (nr 102).

Magdalena Grams bok drivs av en växelverkan mellan det biografiska och en skildring av konst- och kulturliv under decennierna kring förra sekelskiftet, med Wåhlin som en central aktör. Moe Skarstein framhäver särskilt den integritet och respekt som visas bokens huvudpersoner – befriande ödmjukt, därtill en biografi som är en spännande historia i egen rätt.

Moe Skarstein avslutar: »Jeg leser med spesiell interesse hvordan han startet Ord och Bild … och hvordan han var med på å starte Samfundet De Nio. Jeg anbefaler dette gedigne och velskrevne verket til alle som jobber med kunst og litteratur.«

Läs mer om Karl Wåhlin – Kritiker, redaktör och museiman mellan tradition och modernitet.