Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Stora historiepriset till Christina Florin

Christina Florin har tilldelats Stora historiepriset 2023. Priset – Sveriges största historiepris – delades ut vid en ceremoni på Sörmlands museum.

Ur juryns motivering:

»… Kvinnors lågmälda men krävande arbete för rättvisa och jämställda villkor i politiken har sedan dess präglat Christina Florins forskning, där hon undersökt rösträttskvinnornas många brev, petitioner, humoristiska satirer och föredrag och kunnat visa att kvinnors politiska rösträtt var frukten av ett långvarigt och mödosamt arbete … Med humor, värme och satirisk udd har Christina Florin spridit sin kunskap till en bred allmänhet. 2023 års Stora Historiepris utdelas därmed till en folkbildare av rang.«

Appell Förlag gratulerar!

Läs mer om Stora historiepriset.

Läs mer om En Qvinna läkare! Doktor Karolina Widerström.

Läs mer om Känslornas revolution – Kärlek, ilska och lycka på 1970-talet.