Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Persilja och gräslök nominerad till årets trädgårdsbok

Persilja och gräslök knippas – Karl Alarik Grönholm, finlandssvensk trädgårdsmästare i början av 1900-talet har nominerats till utmärkelsen Årets Trädgårdsbok 2022.

Fackmannajuryn för Sveriges äldsta trädgårdssällskap, Stockholms gartnersällskap, ger följande motivering:

»Från vaxduksböcker till praktverk är en beskrivning av trädgårdsmästaren Karl Alarik Grönholms bildningsresa och den finländska utbildningens framväxt i början av 1900-talet. Boken om honom är ett perent och personligt djupgående tidsdokument, där Anders Leonard Baarman är vår kartläsare på resan från den finlandssvenska skärgården via tyska plantskolor till chefsuppdrag vid Gardasjön och till hans tragiska öde i Finland. Det är en ynnest att få resa med Grönholm och ha Baarman som grävande reseledare. Utformningen och illustrationerna, käll- och litteraturförteckningen och de utförliga bildkällorna fulländar bokens såväl pedagogiska som konstnärliga anslag.«

Appell Förlag gratulerar Anders Leonard Baarman, bokens författare, och Kristin Lidström, formgivare och illustratör!

Läs mer om utmärkelsen och Stockholms gartnersällskap.

Läs mer om Persilja och gräslök knippas.