Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Ny bok om renässanspoeten Gaspara Stampa

Nu ligger Poeten Gaspara Stampa av Johanna Vernqvist klar. 

Gaspara Stampas (1523–1554) dikter utgör ofta ögonblicksbilder och handlar om förälskelse och längtan, svek och begär. I sin samtid jämfördes hon med den grekiska antikens poet Sapfo och hyllades inte bara för sin lyrik utan även för sin musikaliska talang och vackra sångröst. Hennes poesi kan läsas som inlägg i tidens samtal om kärleken och dess väsen, men hennes diktarröst berör och väcker viktiga frågor än idag.

Johanna Vernqvist skildrar poeten Gaspara Stampas liv, lyrik och den tid hon verkade i. Ett urval dikter återges i översättning av henne och John Swedenmark.

Läs mer om Poeten Gaspara Stampa – En kvinnas röst i renässansens kärlekslyrik