Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Romguide som osar av kärlek

Guide till det medeltida Rom har kommit av trycket.

Anna Blennow tar upp trådarna från en guide från 800-talet – se bilden! – och följer pilgrimerna i deras fotspår genom Rom. På vägen möter läsaren medeltida spår, men också en hel del sevärdheter från antiken, barocken och från idag.

»En underbar, innehållsrik och inspirerande skildring av staden« skriver Maria Hjort i sin bokanmälan i BTJ, och hon fortsätter:

»Sällan har jag läst en guide över Rom som osar sån kärlek till dess historia, invånare och monument. I en personlig och väldigt kunnig ton förmedlas fakta och lärdom på ett intagande vis.

Boken är uppdelad på nio vandringar, itinerarier, som följer den medeltida pilgrimsguiden. Varje sevärdhet längs vägen beskrivs och avbildas oftast med ett foto. Vi får även tips om vattenhål värda att besöka. Vandringarna är av varierad längd – de mer omfångsrika tar en dag. Tipsen om vidare läsning och bra webbplatser är gedigna. Bra register, personförteckning och ordförklaringar ingår.«

Läs mer om Guide till det medeltida Rom