Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Ulrika Gustafsson prisas för Min ljusa stad

Vi gratulerar Ulrika Gustafsson och gläds med henne. Här mottar hon Svenska litteratursällskapet i Finlands pris ur Ingrid, Margit och Henrik Höijers donationsfond II. Ulrika tilldelas priset om 18 000 euro för biografin Min ljusa stad. Sally Salminen, livet och litteraturen.

Ur motiveringen: "Gustafssons porträtt av Salminen förenar gedigen arkivforskning med djuplodande insikter i kvinnors självbiografiska berättande. Lösgjort ur den traditionella askungesagan om henne framstår Salminens författaröde som ett av våra mest fascinerande, präglat av geografiskt gränsöverskridande, okonventionella livsval och oförtröttligt skapande. Gustafsson synliggör därmed kanonbildningens mekanismer och kastar fruktbart ljus över litteraturhistorieskrivningens dunkel."

Läs mer om Min ljusa stad