Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Litterära evenemang 7 och 8 oktober

Måndag 7 oktober
Litteraturpanel: eget rum och egna pengar – om att bryta mönster som kvinnlig konstnär

Litteraturpanel med Hanna-Reetta Schreck, Magdalena Gram och Ulrika Gustafsson. Med Ulrika Knutson som moderator diskuterar författarna till tre nya biografier fascinerande och normbrytande finländska konstnärskvinnor från 1900-talets första hälft: Ellen Thesleff, Hildur Hult och Sally Salminen. Vilken var drivkraften hos dessa kvinnor och vilket var priset för eget rum i en tid då konstvärlden dominerades av män?

Plats: Finlandsinstitutet, Snickarbacken 4, Stockholm
Datum: Måndag 7 oktober, kl. 18.00

Läs mer om evenemanget


Tisdag 8 oktober

Föredrag: Historiens vita fläckar – Om rasismens rötter i Sverige

Maria Ripenberg berättar om sin nyutkomna bok, Historiens vita fläckar. I boken presenteras tidigare okänt och/eller föga uppmärksammat stoff som ger ett nytt perspektiv på dagens ständigt debatterade frågor om rasism och om migration. Det är en föga smickrande bild av svensk historia som blottläggs. Precis som de stora koloniala makterna, var Sverige med och byggde sitt välstånd på handel med människor.

Plats: Rönnells antikvariat, Birger Jarlsgatan 32, Stockholm
Datum: Tisdag 8 oktober, 17.00

Läs mer om evenemanget