Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Alexander – världserövrare även i litteraturen

Bo Eriksson recenserar Alexanderlegenderna i tid och rum i senaste numret av Respons.

Några axplock:

»Som bidragen i denna mycket spännande och intressanta antologi visar tillhör Alexanderromanen världslitteraturen, ett begrepp som Karin Hult och Gunhild Vidén förtjänstfullt diskuterar och kritiserar i inledningen.«

»Boken är snyggt formgiven och försedd med många vackra färgillustrationer. Ett plus i kanten är att förlaget även tagit med en karta över Alexander den stores rike. Antologin ger överlag ett gediget och samlat intryck. Risken med antologier är annars att de spretar åt olika håll på grund av att texterna inte samtalar med varandra eller ens går att insortera under ett gemensamt tema. Det gör artiklarna här, alltså kommunicerar med varandra.«

»Sammantaget är boken intressant och förmedlar många betydelsefulla insikter. Den kommer att bli ett standardarbete för alla som sysslar med Alexanderromanen och liknande texttyper från antiken fram till och med medeltiden.«

Läs mer om Alexanderlegenderna