Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

»Stor händelse i såväl svensk som internationell forskningshistoria«

Alexander den stores rykte lever inte bara i historieböcker, utan också i sagor, dikter, romaner och legender på mängder av språk sedan mer än 2000 år tillbaka.

Lars Lönnroth recenserar Alexanderlegenderna i Axess. Han skriver:

»Att skilja fakta från fiktion är ofta svårt när det gäller Alexander, och att överblicka allt som skrivits om honom på alla språk och i alla tider torde vara omöjligt. Inte desto mindre är detta vad ett antal forskare vid Göteborgs universitet nu har försökt sig på«, och resultatet presenteras »i en omfångsrik, kunskapsrik och vackert illustrerad samlingsvolym«.

Han fortsätter: »Boken rymmer förvisso inte allt som kan sägas om Alexanderlegenderna men ändå tillräckligt mycket och tillräckligt bra för att jag som recensent skall våga beteckna denna utgivning som en stor händelse i såväl svensk som internationell forskningshistoria.«

Lönnroth avslutar sin utförliga presentation av boken med orden:

»Heder åt förlaget och författarna!«

Läs Lars Lönnroths anmälan i Axess

Läs mer om Alexanderlegenderna i tid och rum – Alexander den stores gränslösa historia