Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

Skrämmande, effektivt och skickligt

BTJ och Ystads Allehanda är snabbt ute med att uppmärksamma Vivek Shanbhags Ghachar Ghochar, den nyutkomna romanen som skildrar en indisk kryddhandlarfamiljs tilltrasslade öde.

Båda skribenter fäster sig vid författarens skicklighet i att gestalta samspelet i ett så knappt format, bara 120 sidor. Ett »psykologiskt mycket insiktsfullt porträtt av en hel familj i moraliskt förfall« skriver Eva Lundgren i BTJ och fortsätter: »En stillsamt skrämmande och oerhört effektivt berättad historia av en mycket skicklig författare.«

»Med små medel och antydningar berättas historien som ger en inblick i det indiska samhället och dessutom är en psykologisk studie av det fördärv pengar kan föra med sig«, skriver Ulf Mårtensson i Ystads Allehanda.

Eva Lundgrens anmälan i BTJ

Ulf Mårtenssons anmälan i Ystads Allehanda

Läs mer om Ghachar Ghochar