Varukorg

Du har inga böcker i din varukorg.

»Jag är kär i den här boken«

I säsongens sista program gör Vetenskapsradion Historia ett boksvep och tipsar om de bästa böckerna att ta med till hängmattan i sommar. Något för alla utlovas, bland annat »stormande 1700-talskärlek«.

När det är dags att prata om Brita Plancks Förnuft eller känsla utbrister Kristina Ekero Eriksson: »Jag är kär i den här boken.« Hon beskriver bokens tema, synen på kärlekens betydelse i äktenskapet, men hinner också med att berätta om några av de dramatiska öden som presenteras i boken (»fantastisk läsning«), och hon ställer frågan: »Kan det bli bättre än historiska kärleksaffärer?«

Lyssna på Vetenskapsradion Historia. Inslaget om Förnuft eller känsla börjar ca 29 minuter in i programmet – men programmet är väl värt att lyssna på i sin helhet.

Läs mer om Förnuft eller känsla – Adel, kärlek och äktenskap